lunes, 20 de octubre de 2008
Educació audiovisual.
ha patit
2 oles de canvi.
Revolució agrícola
naixement de la revolució industrial
provoquen
un canvi a la vida.
Pregunta: Pot haver una 3ª ola de canvi?
Una ola desmarca a l’altra quant apareix
*En aquest moment estem a la cresta de la ola, amb una sensació de inseguretat, tensió, etc.
Vivim en un moment de canvis accelerats cada un defineix aquest moment de manera diferent com per exemple; “La era de la informació, la civilització de l’imatge”.
Però ninguna d’aquestes expressions avarca en tota la seva totalitat tots els canvis. El que està clar es que la societat en la que vivim no s’assembla a les de fa poques dècades. En l’actualitat la imatge es la manera superior de comunicar-se potser en algun moment serem testimonis de l’aprenentatge de molt pobles o països on passaran de la cultura de la paraula a la de l’imatge sense passar per l’etapa del mig es a dir l’escriptura i el llibre.
Les noves tecnologies provoquen molts canvis en la societat, cada factor de canvi altera als demés. Un exemple clau podria ser que en l’actualitat qui té mes informació són els joves ja que són aquests els qui tenen les tecnologies més a l’abast però anteriorment qui sabia més de la vida eren els avis.
Ara les escoles segueixen “unides al passat” malgrat que la societat es transforma de manera molt ràpidaà preparen als alumnes per un mon que ja no existeix.
Les noves generacions creixen amb els medis de massa i es amb aquests medis que coneixen la realitat. Aquests joves tenen una visió del mon lligada als medis de massa i molts no tenen una visió racional d’aquests.
Per altra part a l’escola els hi costa integrar aquests medis per por de perdre el control educatiu. Però el problema es, que a les escoles pot ser que no estiguin implantades les noves tecnologies però si que hi son a l’exterior.
Tot home té por al canvi, perquè els provoca un sentiments d’inseguretat. Això es el que els hi passa també als mestres amb les noves tecnologies com les audiovisuals.
L’escola en aquest moment podem dir que està patint un procés d’inadaptació, ja que, no s’adapten al present.
Desfàs entre escola i societat.
Existeix un desfàs entre escola i societat ja que si observem les dades de la revista espanyola de la opinió publica observem que només un 20% de la informació dels joves es assimilada a l’escola i que el 80% d’informació restant, l’assimilen mitjançant mitjans de comunicació de massa. A més, de tota aquesta informació assimilada pels joves, a l’escola només assimilen un 4 % d’informació útil.
Amb aquestes dades es pot deduir que entre els joves hi ha poca costum de llegir i formar-se mitjançant la lectura fora dels centres escolars.
Per tant queda clar que hi ha una “ diferencia de realitats” entre escola i societat.
El nou home
Diferents neuropsicólegs afirmen que l’hemisferi cerebral que s’utilitza més a l’actualitat es l’hemisferi esquerra ja que es l’encarregat de les funcions no verbals, de les sensacions. Anteriorment el més utilitzat era el dret es a dir l’encarregat del llenguatge i l’abstracció visual.
Per tant l’aparició de les noves tecnologies han provocat canvis en la manera de pensar, en la percepció del mon i això comporta canvis personals.
A la societat actual hi ha una abundància d’imatges que provoquen un nou tipus d’intel·intel, les Noves Tecnologies fan que s’entengui la societat d’una manera sensitiva, es a dir tot va relacionat amb els sentits.
La manera actual de veure i viure es a través dels sentits, com per exemple amb la publicitat. Totes les publicitats utilitzen imatges, paraules o inclús musiques que ens ataquen directament als nostres sentits per aconseguir l’objectiu principal que és; vendre el producte.
miércoles, 15 de octubre de 2008
Tractament d'imatge digital.
Després d’haver treballat a classe el Tractament de d’imatge digital. Introduiré al meu bloc, el treball de Tractament d'imatge.
El treballa consisteix en utilitzar el GIMP. ( Es un programa que es pot utilitzar per a fer retocs fotogràfics i inclús per a creació de disseny de imatge, entre d’altres.)
El GIMP l’utilitzaré per:
- Comprimir una imatge: Es pot dir que es una simplificació de colors que es realitza baixant la qualitat de la imatge. El que es guanya fent això es reduir l’espai que ocupa la fotografià.
- Redimensió d’una imatge: s’utilitza la imatge per reduir-la. La fem més petita, però amb la mateixa informació.( mateixa quantitat de píxels)
- Retallar una imatge: només es selecciona una part de la imatge, la retalles i es perd tota l’altra part. ( es perd informació).
Imatge original:
la imatge original té unes dimensions de 2304 x 1728
La qualitat es de 90.
Es un document JPG que a diferencia d’un document Bmp ocupa menys i es pot comprimir.
El tamany de la imatge(= pes) es de 1,25 MB
Temps descarrega : 1minut.
Imatge comprimida:
La imatge comprimida té unes dimensions de : 2304 x 1728
La qualitat es de 40
El document es JPG
El tamany (= pes): 75,1 KB
La imatge comprimida pesa menys perquè li he baixat la qualitat, es a dir he simplificat els colors per poder així guanyar espai.
Temps de descarrega: 6 segons.
Imatge redimensionada:
La imatge redimensionada té una dimensió de 1000 x 750 que ha estat escollida per mi.
Qualitat de la imatge: 40.
Document JPG
Tamany de la imatge( pes): 26,8 KB
Per redimensionar la imatge he fet els passos següents: He seleccionat de la barra d’hienes Escalar la imatge i seguidament he escollit la dimensió de la imatge que preferia. Només m’ha fet falta incloure les dimensions de l’amplada perquè automàticament es detecti a la mateixa escala l’alçada.
Temps de descarrega: 5 segons.
Imatge retallada:
Dimensió de la imatge retallada: 112x 615
Qualitat de la imatge: 40
document JPG
Tamany de la imatge (pes) : 25,6KB
Passos per retallar la imatge: per retallar la imatge he utilitzar la opció Retallar de la caixa d’hienes del Gimp. Seguidament he seleccionat la part que més m’importava de la foto. Fent que tot el que no m’era important s’esborrés.
Temps de descarrega: 4,44 segons.
Conclusió:
Utilitzant una dimensió i una qualitat de la imatge més baixa, el tamany i el temps de durada de la descàrrega serà més baix. Ja que si hi ha menys informació, la imatge serà més petita( pesarà menys ) i per tant serà més fàcil de descarregar
miércoles, 1 de octubre de 2008
Hola!!!
M’ha costat però he aconseguit fer el meu blog( que es un mèrit per a mi).
Utilitzaré la primera entrada per presentar-me una mica.
Em dic Koral, tinc 20 anys i sóc d’ Andorra.
Estic aquí per que m’agrada molt l’esport, la meva intenció es poder transmetre als meus alumnes l ’importància de l’esport per aprendre diferents aspectes de la vida; com per exemple: la constància, la disciplina, el treballar amb equip...
Aprofitaré també per informar-vos que llogo una habitació al meu pis de Bonanova, a 10 minuts de la facultat a peu, així que si us interessa ja sabeu on trobar-me.
Doncs ara ja hem coneixeu una mica més....